top of page

Album reviews

Discography

Spiritual Revolution (Full length, OPOS Records - 2020)
A Moment in Eternity (Full length, OPOS Records - 2016)
Fragments of Human Decay (Full length, OPOS Records - 2014)
Once upon a Heartbeat (Full length, OPOS Records - 2012)

loogoo.jpg

Noizy.gr

Mind Terrorist - Spiritual Revolution

Το τέταρτο άλμπουμ των παιδιών από τη Λάρισα είναι και το πιο κοσμογυρισμένο τους. Έχει ηχογραφηθεί στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και την Ολλανδία, ενώ η μίξη και το mastering έχουν γίνει στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα concept δίσκο, με θέμα του τον άνθρωπο και το σήμερα. Το σήμερα της παγκοσμιοποίησης, του «εκμοντερνισμού», της ψηφιακής εποχής, της απομόνωσης εν μέσω χιλιάδων συνανθρώπων. “It’s so crowded, you feel so alone” ίσως… Μετά την εισαγωγή (ή μήπως επίλογο;) ενενήντα δύο δευτερολέπτων, εισβάλει το “Revolt Against The Modern World”. Σφαιράτο κομμάτι, με δίκασες να οδηγούν και κιθάρες που παίζουν Μέταλ, με μια θολούρα που φτάνει ακόμα και μέχρι τον ακραίο ήχο. Ναι, ακόμα και μπλακοντεθίλες… Η φωνή είναι επιθετική, βίαιη και κάφρικη. Είναι η λύσσα των Pantera, των Machine Head, είναι το προσωπικό φίλτρο της μπάντας.

κατάλογος.jpg

Metal Hammer Greece

Mind Terrorist: A Fire in the Brain

Οι Mind Terrorist είναι μία ζωντανή απόδειξη ότι παράγεται κατά κόρον ασυνήθιστο και ιδιαίτερο metal και σε κάθε σημείο της χώρας, καθώς οι Mind Terrorist επιδίδονται σ' ένα ιδιαίτερο crossover που βρίσκουμε το hardcore των '90s, το metalcore των '00s, το αμερικάνικο death metal του πρώτου μισού της δεκαετίας του '90, το σύγχρονο αμερικάνικο metal των Killswitch Engage, όπως και τους Morgoth του παρεξηγημένου "Feel Sorry for the Fanatic" (όνομα και πράμα!).Mετά το video για το κομμάτι- προειδοποίηση κατά της κακοποίησης των ζώων "Stop the Abuse", εν έτει 2015 οι Mind Terrorist μάς απασχολούν με το video- clip του "Awakening", σε σκηνοθεσία Γ. Γεράση, γυρισμένο σ' ένα όμορφο σημείo της πατρίδας τους.Όσοι δεν είχατε ασχοληθεί με τη περίπτωσή τους πριν ένα ακριβώς χρόνο που κυκλοφόρησε το album, αυτό είναι το πλέον κατάλληλο reminder.

Rockway.gr

Mind Terrorist - A Moment in Eternity

Η μουσική των Mind Terrorist βασίζεται συνθετικά σε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο συνδυασμό. Κυρίαρχη είναι μεν η μοντέρνα αισθητική πάνω στο metal, προσεγγιστική της νοοτροπίας συγκροτημάτων όπως οι Killswitch Engage ή οι Unearth (απλά ενδεικτικά παραδείγματα, δεν τίθεται θέμα αντιγραφής, ως ηχητικό attitude το αναφέρω) αλλά αυτή η στιλιστική κατεύθυνση είναι μπολιασμένη από στοιχεία που θα συναντήσεις κυρίως σε ’90s ευρωπαϊκές dark / death δουλειές, όπως σε κυκλοφορίες των Morgoth ή των Kreator της mid to late 90’s περιόδου τους. Μια άποψη που θέτει στο παιχνίδι ισοδύναμα τη δύναμη και την μελωδία.

Ογκώδη, παχύρρευστα όσο και πιασάρικα riffs από τους Θάνο και Ζάχο (πολύ καλοί κιθαρίστες με ιδιαίτερη αίσθηση της μελωδίας στα διάσπαρτα leads τους με τα οποία εμβαπτίζονται τα τραγούδια), άψογο ρυθμικό δίδυμο που κινείται από στακάτα βαρύτατα mid – tempo θέματα μέχρι melo death speed δυναμιτάκια και δυνατή, παθιασμένη ερμηνεία από τον Κώστα που εξυπηρετεί τις συνθέσεις.

metal-temple-logo_400x400.png

Metal Temple

Masterpiece!

“Fragments Of Human Decay” certainly is a powerful album. It’s heavy in all the right ways, without going overboard. The catchy melodic sound they produce really sucks the listener in. As I stated before they ain’t for the extreme death fan, but they’re as heavy as they need to be. Also the lyrics are understandable, which really helps get the point they make across. The album is not repetitive at al which is a big plus. These guys are definitely worth a listen.logo3.png

Rock Overdose

Mind Terrorist - Once upon a Heartbeat

Για το είδος του album θα μπορούσαμε να πούμε άνετα πως έχει επιρροές από όλα τα είδη της Metal καθώς μέσα ακούμε Heavy, alternative, πειραματισμούς διάφορους που σε οδηγούν σε άλλα μονοπάτια (και αυτό είναι πολύ ωραίο αν σκεφτεί κανείς τι πραγματεύεται ο δίσκος). Αλλά το κύριο άκουσμα είναι το Heavy με το Alternative. Συνθετικά μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά και μια πολύ αξιόλογες ιδέες χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια. Το album ξεκινά με ένα δημοσιογραφικό απόσπασμα, τα σπάει σε όλη την διάρκειά του και στο τέλος κλείνει με μια όμορφη ακουστική instrumental μπαλάντα.

Όλη η διαδικασία παραγωγής του άλμπουμ έγινε στην Λάρισα, και το επίπεδο της είναι αρκετά ικανοποιητικό, αν και λίγο δουλειά θα ήθελαν ακόμη τα φωνητικά και οι κιθάρες. Χωρίς όμως αυτό να προκαλεί πρόβλημα στο μέσο καθημερινό ακροατή.

Κλείνοντας να πω λοιπόν σε όσους αναρωτιούνται για το θέμα τις εισαγωγής πως το άκυρο της φάσης εδώ είναι πως το album πραγματεύεται για την οικονομική κρίση στην χώρα μας, που μας έχουν χιλιοφορτώσει οι δικοί μας αλλά και οι ξένοι πολιτικοί, κυρίως οι Γερμανοί μαζί με τα άλλα τσιράκια τους (δεν είναι εδώ όμως πολιτικό βήμα) και το album κυκλοφορεί από Γερμανική εταιρία. Βλέπετε το παράλογο ;

bottom of page